Το Όραμα των The Whisky Friends: Μια Ελληνική Γεύση Ουίσκι
Η Ελλάδα υποδέχεται πλέον επίσημα το πρώτο της ελληνικό single malt ουίσκι, ένα επίτευγμα που φέρει την υπογραφή των The Whisky Friends. Αυτή η πρωτοποριακή προσπάθεια ξεκίνησε από μία παρέα εννέα φίλων με κοινό πάθος για το ουίσκι, οι οποίοι, από απλές γευσιγνωσίες, οραματίστηκαν κάτι πολύ μεγαλύτερο: ένα αυθεντικό ελληνικό ουίσκι. Ο Στέλιος Περιστέρης, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου, αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την πενταετή πορεία που οδήγησε στην εμφιάλωση του πρώτου τους προϊόντος τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Πώς Γεννήθηκε η Ιδέα για το Ελληνικό Ουίσκι;
Όλα ξεκίνησαν το 2019, όπως αφηγείται ο Στέλιος Περιστέρης, όταν η φιλία της παρέας εξελίχθηκε σε μια τολμηρή ιδέα. «Γιατί να μην υπάρχει ελληνικό ουίσκι;» αναρωτήθηκαν. Η σκέψη αυτή μετατράπηκε γρήγορα σε δέσμευση: «Το σκεφτήκαμε λίγο και είπαμε να το κάνουμε εμείς». Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, αλλά και αφοσίωση, με στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού ελληνικού προϊόντος.
Οι «Γονείς» του Πρώτου Ελληνικού Single Malt: Η Ομάδα των The Whisky Friends
Οι The Whisky Friends δεν είναι απλώς μια ομάδα, αλλά ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που απαρτίζεται από εννέα άτομα, εκ των οποίων ο καθένας συνεισέφερε με τον δικό του τρόπο στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος. Η ομάδα περιλαμβάνει τους:
- Στέλιο Περιστέρη (Πρόεδρος)
- Τάκη Παπαζήση
- Φάνη Σαλάτα
- Κίμωνα Πολυκράτη
- Γιάννη Χριστοφορίδη
- Ντίνο Οικονομόπουλο
- Τάκη Διάκο
- Φραγκίσκο Σιγάλα
- Τάσο Ρουμπείδη
Ο Γιάννης Χριστοφορίδης υπογράμμισε ότι «όλα ξεκίνησαν από μία ιδέα, δηλαδή να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε νόμιμα και επίσημα το πρώτο ελληνικό Single malt ουίσκι». Αυτή η ιδέα, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, πήρε σάρκα και οστά, προσφέροντας στην Ελλάδα ένα νέο, ξεχωριστό προϊόν στον κόσμο των αποσταγμάτων.
Το Μέλλον του Ελληνικού Ουίσκι
Η εμφιάλωση του πρώτου ελληνικού single malt από τους The Whisky Friends αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Δείχνει ότι με πάθος, συνεργασία και πίστη σε ένα όραμα, ακόμη και τα πιο δύσκολα εγχειρήματα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Το ουίσκι δεν είναι πλέον μόνο μια ξένη υπόθεση, αλλά αποκτά πλέον και μια αυθεντική ελληνική διάσταση, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους λάτρεις του και την εγχώρια παραγωγή.
