Ψάχνετε την τέλεια, γρήγορη και υγιεινή συνταγή για λαχταριστά σπανακοπιτάκια; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Με τη χρήση του air fryer, μπορείτε να απολαύσετε αφράτες, χρυσαφένιες μπουκιές γεμάτες γεύση, με ελάχιστο κόπο και χωρίς περιττά λάδια. Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας, προσφέροντας ένα γρήγορο σνακ, ένα ελαφρύ γεύμα ή έναν πεντανόστιμο μεζέ για το τραπέζι σας.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
- Σπανάκι: 50 γρ., φρέσκο και ψιλοκομμένο, γεμάτο βιταμίνες.
- Φέτα: 150 γρ., θρυμματισμένη, για την αυθεντική ελληνική γεύση.
- Αλεύρι που Φουσκώνει Μόνο του: 150 γρ., για αφράτα και ελαφριά σπανακοπιτάκια.
- Ελαιόλαδο: 50 ml, έξτρα παρθένο, για άρωμα και υφή.
- Αβγό: 1 μεγάλο, για να δέσει το μείγμα.
- Τυρί Κρέμα: 50-70 γρ., για έξτρα κρεμώδη υφή και γεύση.
- Άνηθος: Λίγο, ψιλοκομμένος, για φρεσκάδα.
- Αλάτι: Σύμφωνα με τη γεύση σας.
- Σουσάμι: (Προαιρετικά) για γαρνίρισμα και επιπλέον υφή.
Οδηγίες Εκτέλεσης Βήμα προς Βήμα
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, ιδανική ακόμα και για τους πιο αρχάριους στην κουζίνα!
- Προετοιμασία Βάσης: Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε όλα τα υλικά εκτός από το σπανάκι. Αυτά είναι η φέτα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το ελαιόλαδο, το αβγό, το τυρί κρέμα, ο άνηθος και το αλάτι. Ανακατέψτε σχολαστικά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο, πηχτό μείγμα.
- Ενσωμάτωση Σπανακιού: Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι στο μείγμα. Ανακατέψτε απαλά, φροντίζοντας το σπανάκι να ενσωματωθεί πλήρως, χωρίς όμως να το “ταλαιπωρήσετε” υπερβολικά.
- Πλάσιμο: Πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάστε τις σε μικρές μπαλίτσες ή οβάλ σχήματα, ανάλογα με την προτίμησή σας. Το μέγεθος θα πρέπει να είναι αυτό μιας μπουκιάς.
- Γαρνίρισμα και Ψήσιμο: Αν θέλετε, πασπαλίστε τις μπουκίτσες με λίγο σουσάμι για έξτρα άρωμα και τραγανότητα. Προθερμάνετε το air fryer σας και ψήστε τα σπανακοπιτάκια για περίπου 15 λεπτά στους 180°C. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τη συσκευή σας, γι’ αυτό παρακολουθήστε τα ώστε να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Γιατί να Επιλέξετε τα Σπανακοπιτάκια στο Air Fryer
Αυτή η συνταγή είναι μια πραγματική αποκάλυψη! Όχι μόνο μειώνει δραστικά την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται σε σύγκριση με το τηγάνισμα, καθιστώντας τα πιο υγιεινά, αλλά και προσφέρει ένα γρήγορο και καθαρό τρόπο μαγειρέματος. Τα σπανακοπιτάκια σας θα βγουν τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, γεμάτα με την πλούσια γεύση του σπανακιού και της φέτας. Απολαύστε τα ζεστά, ως σνακ, ορεκτικό ή συνοδευτικό!
